Gå direkt till innehållet
Meny

Utredning av teknikens ståndpunkt

I utredningen av teknikens ståndpunkt kartlägger vi de förut kända lösningarna inom området för din uppfinning. Den här granskningen lämpar sig för utforskning av ämnesområdet när uppfinningen ännu är i idéskedet.

Granskningsresultat

Utredningen av teknikens ståndpunkt samlar in de patentpublikationer som anknyter till det aktuella tekniska området. Vi kan också bifoga till utredningen ett sammandrag av de relevanta problemen som beskrivs i publikationerna och lösningarna till dem.

Hur länge tar granskningen?

Leveranstiden är normalt 3 veckor. Semesterperioder kan i vissa fall förlänga leveranstiden, eftersom vi helst ger uppdraget till en granskare som är expert på det berörda tekniska området. Om du behöver svar så snabbt som möjligt, kan du beställa en förhandsgranskning i realtid för uppfinningen. Läs mer

I specialfall är det möjligt att få granskningen också snabbare. I sådana fall frågar vi granskaren inom det aktuella området om en snabbare leverans är möjlig. Kontakta patent- och innovationslinjens rådgivning.

Pris

För granskningstjänster debiterar vi enligt antalet timmar som har använts för arbetet. I priset tillkommer en avgift för beställda kommentarer och publikationskopior, dessutom ett leverans- och faktureringstillägg samt gällande mervärdesskatt.

Du kan som beställare sätta en övre gräns på antalet timmar/penningsumman som får användas på granskningen. Ett par tre timmar räcker sällan till för att göra en tillförlitlig granskning. Om det inom det specifika teknikområdet finns många patent eller den teknik som ska granskas är komplicerad tar granskningen mer tid än vid enklare uppfinningar.

Gå till prislistan för patent.

Hur beställer jag?

Skicka in din beställning antingen per post eller per skyddad e-post. Se våra kontaktuppgifter.

Anvisningar om användningen av skyddad e-post.

Gå till beställningsblanketten:

granskningsbeställning Öppnas i en ny flik (PDF)

Utskriftsversion Uppdaterad 18.01.2024